Garšīgie, skaistie un svinīgi košie salāti “Franču mīļākā” jau paspējuši iekarot daudzu sirdis. Tajā ir visizplatītākās sastāvdaļas, taču kāruma garša ir ļoti oriģināla.
Labā lieta salātos ir tā, ka tā ir vitamīnu krātuve (īpaši, ja majonēzi tās sastāvā aizstāj ar skābo krējumu vai dabīgo jogurtu), ir viegli pagatavojami, un to pagatavošana prasa maz laika un pūļu.
Sakarā ar to, ka salāti apvieno vairākas garšas vienlaikus – sāļu, pikantu un saldu, tie izrādās pikanti un tik neparasti, ka tos ir ļoti grūti aizmirst. Varbūt no šejienes cēlies rotaļīgais nosaukums.
Salātiem “Franču mīļākā ar apelsīnu, vistu un burkāniem ir daudz interpretāciju un recepšu. Jūs varat atrast tādus nosaukumus kā “Saimniece”, “Maigums”, “Franču skūpsts”. Cenšoties radīt patiesi kārdinošu, nosaukumam atbilstošu cienastu, saimnieces izmanto dažādus trikus, lai salātus dekorētu un papildinātu to sastāvu ar jauniem produktiem.
Receptē norādīto vistu parasti izmanto vārītu, bet daži dod priekšroku kūpinātai. Apelsīnus dažreiz aizstāj ar āboliem, ananāsiem vai granātābolu sēklām. Neapstrādātu burkānu vietā viņi izmanto korejiešu burkānus, pievieno žāvētas plūmes un bietes.
Sastāvdaļas salātu pagatavošanai
300 g vārītas vistas filejas
50 g cietā siera
1 ēdamkarote rozīnes
1-2 burkāni
1 ēdamkarotes valrieksti
1 apelsīns
Majonēze, grieķu jogurts vai skābs krējums pēc garšas
Sastāvdaļas sīpolu marinēšanai
2 sīpoli
50-70 ml ūdens
1 tējkarote cukurs
1 tējkarote sāls
1 tējkarote etiķis
Lai uzzinātu, kā pagatavot šos gardos un košus salātu, ejiet uz nākamo lapu.
Tevi noteikti interesēs
- Mūziķis Ainars Mielavs skarbi izteicis par “Straumes” veidotājiem: Abiem latviešu džekiem ir nedaudz “aizbraucis jumts”by Laura Blūma
- Gudrā kartupeļu stādīšana “holandiešu metodē”: tā dod karalisku ražu pat nabadzīgā augsnēby Laura Blūma
- Modes eksperti nosauc vismodernākos 2025.gada audumu rakstus: modes dāmas jau papildina savus skapjusby Laura Blūma